Gratis levering på alle ordrer

+45 6142 4040

Kontaktaftryksplade-test

c c

Tilgænglighed: Ikke på lager

450 DKK

Hurtigt overblik

Denne skimmeltest tjekker også et område for hvor meget skimmelsvamp der er. Denne test er mere pålidelig i forhold til forurening og bedre til at finde hvor stor mængde skimmelsvamp der findes.

Detaljer

Denne skimmeltest tjekker også et område for hvor meget skimmelsvamp der er. Denne test er mere pålidelig i forhold til forurening og bedre til at finde hvor stor mængde skimmelsvamp der findes. Testen foregår via en aftrygsplade, som du skal trykke op på væggen i 10 sek. og efterfølgende skal pladen sendes til et laboratorie (portoen er betalt). Laboratoriet fremdyrker prøven, og du modtager en simpel rapport, der fortæller om, hvor meget skimmesvamp der er, og hvilke skimmelsvampgruppe svampene er fra (set direkte af en skimmelekspert, men uden mikroskop). Du får svaret efter 7-14 dage.

Fordele og ulemper: Denne testmetode har hidtil været den mest udbredte skimmeltest, men I bla. Danmark benytter de professionelle oftere den nedenstående Mycometer test i stedet for at se mængden af skimmelsvamp. Dette skyldes, at denne her test tager længere tid, og at testen kan vise positiv, selv om der ikke er aktiv skimmelsvamp, der hvor man tager prøven - hvis der blot er mange svampesporer i prøven. Svampesporerne kan komme fra et andet skimmelsvampangreb i boligen, heriblandt fra skjulte skimmelsvampsteder. Med denne prøve kan man i sjældne tilfælde heller ikke finde et gammelt inaktiv udtørret skimmelangreb.

I forhold til Pro Clean testen, får du et bedre indtryk af mængden, men ved testmetoden, kan testen også favorisere nogle skimmelarter i forhold til andre, da nogle typer spirer bedre på testen.